Tennisarm therapie

Tennisarm therapie

Heeft u een tennisarm of -elleboog? Dit wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, een verkeerde houding, of verkeerde bewegingen.

 

Meestal ontstaan de klachten door samenhang van verschillende factoren, bv. combinatie van overbelasting door werk of trauma, gecombineerd met stress, vermoeidheid, spieren die niet meer kunnen ontspannen.

 

Een tennisarm kan in een later stadium zeer pijnlijke zijn, zodat je weinig of niets meer kan doen met de aangedane arm. Zelfs het optillen van een licht voorwerp is al teveel.

 

Een tennisarm therapie is een intense massage van de schouder, boven- en onderarm en van de borstspieren. Binnen 5 tot 7 weken behandelen worden de klachten met 80 % terug gebracht. Daarna is het aan te raden de behandeling na 5-6 weken te herhalen.

 

De dag na de massage komt u terug voor het tapen van de arm, om de pezen en banden rust te geven. Door aanbrengen van medical tape op de onderarm en/of rond de elleboog zorgt dit ervoor dat de druk van de pijnpunten wordt afgehaald. Daarnaast zorgt het tapen bovendien voor een betere doorbloeding en daardoor een versneld genezingsproces. Preventief tapen is ook mogelijk om toekomstige blessures te voorkomen.

 

De algemene herstelduur van een tennisarm is ca 9 tot 12 maanden! Bij de meeste therapieën komen de klachten na verloop van tijd weer terug.

Wil je weten wat een Tennisarm therapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.